Zo staat het in mijn persoonlijke Book of the Ways


  Home Pagina

  Stregheria

  De Godin & De God

  De 8 Treguenda

  Strega's gereedschap

  Over Myrddin Mooncrow

  Onze Magie

  Cursussen & Workshops

  De Heksenwinkel

  Via Magicka Maillijst

  Stregheria & Wicca

  Link Pagina

  Maan Fases

Toscaanse Heksen Runen


Op de afbeeldingen hierboven zie je enkele pagina's uit mijn "Book of the Ways". Ze laten een oud Italiaans orakel-systeem zien, de Toscaanse runen. Aan de hele wijze waarop dit orakel wordt gebruikt zie je de verbinding tussen dit systeem en bijvoorbeeld de Keltische Ogham en de Germaanse Runen. Er zijn momenteel zelfs onderzoekers die menen bewijs ervoor te hebben gevonden dat de runen zelfs hun oorsprong zouden hebben bij de Etrusken eerder dan in het westen van Europa.

Het systeem zelf bestaat uit in totaal 36 stenen, die zijn onderverdeelt in 3 zwarte (onbeschreven) stenen, 3 witte (ook blanco), 2 persoonsstenen (een mannelijke en een vrouwelijke, deze symbolizeren de vragensteller), een grijze blanco steen (de "joker" zo je wilt) en 27 symboolstenen, met elk een eigen betekenis. De stenen, worden in vier worpen van 3 op het doek geworpen. Het doek is op zijn beurt wer onderverdeelt in 8 gebieden, zoals op de afbeelding hierboven op de linkerpagina is afgebeeld.Wil je zelf meer weten over en leren werken met de Toscaanse Runen? Via Magicka biedt workshops aan die ingaan op het werken met dit systeem. De Toscaanse Runen, zijn ingewijd en per setje handgemaakt, bij ons te bestellen. Uiteraard is het setje in een mooi zakje verpakt en is een door Mooncrow geschreven handleiding bijgesloten.

Je kan ze bestellen voor EUR. 17,50 (Exc.verzendkosten) door een mailtje naar ons te sturen of telefonisch contact met ons op te nemen via: 06 47 584 854Meditaties en Visualisaties

De Drie Magische Knopen

De drie magische knopen zijn punten in je energielichaam, je zou ze kunnen zien als de chakra's in de oosterse esoterie. In de westerse mystiek hebben we drie van die punten. Het kan absoluut geen kwaad om beide systemen als aanvulling op elkaar te gebruiken.

De Eerste Knoop

De eerste knoop is gesitueerd daar waar we in de oosterse leer het heiligbeen-chakra vinden, net iets boven de genitaliën. De eerste knoop staat dan ook voor de oeremoties, instinctief handelen, onze driften, het aardse zijn, kortom alle basisgevoelens.

De Tweede Knoop

De tweede knoop zouden we in de oosterse leer het derde oog of het voorhoofd-chakra noemen en staat voor intuïtief handelen, spiritualiteit, hogere emoties, helder zien en de persoonlijke Wil.

De Derde Knoop

De laatste magische knoop bevind zich op de plek van het hart, je hartcentrum. Dit derde punt functioneert als de balans van een weegschaal zou je kunnen zeggen, want het verbindt de primaire emoties en driften van het aardse zijn met de persoonlijke Wil en het intuïtief handelen door middel van compassie, mededogen en onvoorwaardelijke Liefde. Maar deze knoop verbindt niet enkel deze beide punten, hij zorgt ook voor de mate van evenwicht tussen beide.

> Meditatie voor Balansherstel van de 3 Magische Knopen

Een heel geschikte meditatie hiervoor is "het Neerhalen van de Maan". Eerst even dit, er is namelijk anders verwarring mogelijk met het Gardneriaanse Wicca concept van "Drawing down the Moon" waaronder Wiccans het naar beneden roepen van de energie van de Godin in een persoon bedoelen. Welnu dat ritueel bestaat in de Traditionele Hekserij ook… alleen noemen we het daar: "Drawing down the Godess". Het "Neerhalen van de Maan" is precies dat wat het zegt te zijn nl: Het naar beneden vragen van maanenergie!

En dat werkt als volgt:

Dit is een meditatie voor de nacht van de Volle Maan, ga naar buiten zoek een mooie rustige plek waar je de volle maan goed en duidelijk kan zien (als het bewolkt is gebruik je je visualisatie-kunsten ;-) natuurlijk…) Ga stevig staan of gemakkelijk zitten, wat jij prefereert, en adem een paar keer diep in en uit. Maak dan van je handen een driehoek door ze recht voor je te houden, duimen en wijsvingers tegen elkaar aan. Richt je blik door de driehoek in je handen naar de Volle Maan en doe dit zo dat het lijkt alsof de Volle Maan op je duimen rust. Adem nog eens diep in, sluit je ogen en laat je armen weer gemakkelijk zakken, maar blijf het beeld van die Volle Maan aanhouden.

Stel je nu voor dat de maan, zo groot (of beter zo klein) als hij net leek tussen je handen naar je toe zweeft en ongeveer 10 cm. boven je kruin blijft hangen. Vandaar gaat hij, via je kruin naar de Eerste Knoop, voel de maanenergie daar stromen en voel dat de maan (of het maantje) daar even blijft zweven, breng vervolgens de maan via je rugkolom naar de Tweede Knoop, en laat hem ook daar een tijdje hangen, voel de subtiele energieveranderingen die dit teweegbrengt, en breng dan, als jij het daar tijd voor vindt de maan naar de Derde Knoop, je hartcentrum. Voel hoe je doordrongen wordt door de energie van de maan en de Godin… als je ook dit hebt gedaan, verzegel je deze energie in je lichaam en geest door je te voor te stellen dat de maan vanuit je hartcentrum, met grote snelheid plots weer via je kruin weg schiet (als een kurk uit een fles champagne schiet zeg maar…) en weer zijn plaats aan de hemel in neemt… Ervaar alles nog even, en kom dan langzaam weer terug naar het hier en nu…

 


Heb je verdere vragen? Stuur Mooncrow een mailtje

Copyright © 2002 - Via Magicka - Nijmegen, the Netherlands